یکی از نماهای شیشهای زیبا که در ساختمانهای مدرن مورد استفاده قرار میگیرد، نمای اسپایدر است. اگر میخواهید با این نوع نمای ساختمان بیشتر آشنا شوید و از مزیتهای آن اطلاع پیدا کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
استفاده از شیشه در نمای ساختمانها، موضوع جدید نیست، اما میتوان گفت که نماهای شیشهای وارد دوران تازهای شدهاند. امروزه تنوع نمای شیشه ای ساختمانها بسیار زیاد است و برای اجرای آنها نیز از روشهای مختلفی استفاده میشود. یکی از انواع این نماها که به دلیل زیبایی و سایر مزایا، مورد استقبال صاحبین ساختمانها قرار گرفته، نمای اسپایدر شیشه ای است که در ادامه درباره آن توضیحات جامعی را ارائه میکنیم. اگر میخواهید با ویژگیها، نکات مثبت و منفی، نحوه اجرا و قیمت نمای اسپایدر آشنا شوید، چند دقیقهای را با ما همراه باشید.
نمای اسپایدر چیست؟
شیشه اسپایدر یا Spider Glass که به آن Point-Fixed Glass Facades نیز گفته میشود، نوعی نمای شیشهای بدون قاب است که به کمک چهارچوبها و اسکلتهای فلزی نصب میگردد. شیشه اسپایدر یکی از زیباترین و مدرنترین انواع نمای شیشهای ساختمان است که به دلیل فریملس (یا همان بدون فریم) بودن، وسعت دید کاملی را از داخل ساختمان فراهم میآورد. اسکلتهای فلزی که برای نصب این نوع شیشهها استفاده میشوند، شبکههایی شبیه به تار عنکبوت را ایجاد میکنند که دلیل نامگذاری این نما نیز همین است.
عدم وجود قاب در نمای اسپایدر باعث میشود که هیچ محدودیتی برای اجرای این نوع نما وجود نداشته باشد. به همین دلیل از نمای شیشه ای اسپایدر برای طرحهایی با پیچیدگی و انحنای زیاد نیز استفاده میشود. نمای اسپایدر مقاومت بالایی دارد و از این نظر جزء نماهای کاملا استاندارد به شمار میرود.
خرید و فروش انواع درب و قیمت پنجره دوجداره سال 1400 و 1401
مشخصات نما اسپایدر
نمای اسپایدر با توجه به نوع شیشهای که در آن مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند دارای ویژگیهای و مشخصات متفاوتی باشد. در این نما میتوان از انواع شیشههای سکوریت، دوجداره و … استفاده کرد. همچنین استفاده از شیشههای ضدضربه در نمای اسپایدر بسیار متداول است. در مناطقی که مقدار تابش آفتاب زیاد باشد، با توجه به میزان نورگیر بودن نما، میتوان از انواع شیشههای مات و رنگی هم استفاده کرد. باید توجه داشت که در صورت انتخاب شیشه اسپایدر به عنوان نمای ساختمان، حتما باید از شیشههای مقاوم در این نما استفاده شود، چون شیشههای معمولی بههیچ وجه مقاومت خوبی در برابر فشار، ضربه و حتی عوامل طبیعی مانند باد و طوفان ندارند.
پارتیشن اداری ارزان؛ قیمت اجرای پارتیشن اداری 1401
دیتیل شیشه اسپایدر
یکی از مراحل حساس و بسیار پیچیده در اجرای نمای شیشه ای اسپایدر، طراحی و محاسبه دیتایل این نوع شیشه است. این کار معمولا توسط مهندسین و متخصصان باتجربه صورت میگیرد و نیاز به دانش فنی بالایی دارد. پس از آنکه نوع شیشه مورد استفاده در نما و همچنین نوع سازه پشتیبان آن مشخص شد، مهندسان با توجه به سطح نما و خصوصیات فیزیکی و جغرافیایی ساختمان، اقدام به طراحی دیتایل شیشه اسپایدر میکنند.
برای این کار، نوع سازه پشتیبان شیشه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. باید وزن سازه با دقت فوقالعاده زیادی مورد محاسبه قرار بگیرد، چون در صورت کوچکترین اشتباه، امکان ترک برداشتن و شکستن نما در آینده وجود خواهد داشت.
انواع نمای خشک: اجرا و قیمت نما خشک 1400 و 1401
مزایای نمای اسپایدر
نمای اسپایدر دارای انواع مختلفی است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد. اما در این بخش قصد داریم به مزایای بهکارگیری این نوع نما در ساختمانهای مدرن اشاره کنیم. نمای اسپایدر را میتوان با استفاده از سازههای فلزی و کابلی طراحی و اجرا کرد، اما نوع کاربری ساختمان نیز در این زمینه اهمیت دارد. در ادامه با برخی از مهمترین مزایای نمای شیشه اسپایدر آشنا میشویم:
- وزن پایین نما و اتصالات مربوط به آن
- زیبایی فوقالعاده و ایجاد دید وسیع از داخل ساختمان به بیرون
- امکان اجرای سریع نما
- امکان اجرای طرحهای پیچیده با شکلها و فرمهای متنوع
- مقاومت بالا در برابر ضربه، فشار و عوامل طبیعی مانند طوفان، زلزله و …
- کاهش هزینه نماسازی ساختمان با ایجاد نمای دوطرفه
انواع نمای شیشه ای و قیمت اجرا و طراحی شیشه نما
معایب نمای اسپایدر
در کنار تمام مزایایی که برای شیشه های اسپایدر برشمردیم، باید به برخی از مهمترین محدودیتها و ایرادات آن هم اشاره کنیم. شیشه اسپایدر علیرغم زیبایی ظاهری و ویژگیهای مثبت دیگری که دارد، دارای محدودیتهای زیر است:
- نیازمند محاسبات حساس و پیچیده برای اجرای نما
- حساسیت بالا برای آببندی شیشه
- پیچیدگی و سختی اجرا برای نمونههای باز شونده
ابعاد شیشه اسپایدر نما
ابعاد شیشه اسپایدر با توجه به نوع سازه پشتیبان تعیین میشود. معمولا در نمای اسپایدر کابلی، عرض و ارتفاع شیشهها را بزرگتر در نظر میگیرند. این در حالی است که در نمای اسپایدر فین گلس، ابعاد شیشهها را کوچکتر طراحی میکنند تا استحکام و مقاومت کلی نما افزایش یابد. در حالت نرمال و استاندارد، میتوان از شیشههایی به ابعاد 4 متر در 2 متر برای نماهای شیشهای اسپایدر استفاده کرد، اما همانطور که گفتیم، با توجه به نوع سازه پشتیبان، این ابعاد کمتر یا بیشتر هم میشوند.
نکته دیگری که باید به آن توجه شود، ضخامت شیشههاست. شیشههای اسپایدر باید ضخامتی بین 10 تا 20 میلیمتر داشته باشند. هر چه ابعاد شیشهها بزرگتر شود، ضخامت آنها نیز باید افزایش یابد تا از نظر ایمنی و استحکام، مشکلی بهوجود نیاید. در ضمن، نوع شیشه نیز در تعیین ابعاد آن موثر است. در صورت استفاده از شیشههای سکوریت ساده، نمیتوان ابعاد را خیلی گسترش داد. اما اگر شیشهها از نوع تقویت شده باشند، میتوان آنها را بزرگتر در نظر گرفت.
نمای لوور چیست؟ صفر تا صد لوور آلومینیومی در نما ساختمان 1401
انواع نمای اسپایدر
نمای اسپایدر دارای انواع مختلفی است و با توجه به ویژگیها و مختصات هر پروژه، یکی از انواع نمای اسپایدر مورد اجرا قرار میگیرد. اما در حالت کلی، سه نوع نمای اسپایدر وجود دارد که عبارتند از: نمای اسپایدر لولهای، نمای اسپایدر کابلی و نمای اسپایدر فین گلس. در ادامه هر کدام از این نماها را بهطور کامل معرفی میکنیم و ویژگیهای آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
خرید و فروش انواع درب و پنجره ترمال بریک: بهترین قیمت پنجره آلومینیوم ترمال بریک 1401
1. نمای اسپایدر لولهای
اجرای این نوع نمای اسپایدر در تمام دنیا متداولتر از سایر روشهاست. در روش لولهای، همانطور که از نامش هم پیداست، از سازههایی که با لوله فولادی ساخته میشوند، بهعنوان پشتیبانی برای شیشهها استفاده میکنند. قطر این لولهها و همچنین نحوه اتصال آنها به یکدیگر به عواملی مانند ضخامت و وزن شیشهها، ویژگیهای بنا و … بستگی دارد و پس از انجام محاسبات پیچیده، تعیین میشود. معمولا توصیه میشود که از لولههایی با جنس استیل در این نما استفاده شود تا به زیبایی و ظرافت کار بیفزاید.
2. نمای اسپایدر کابلی
نماهای کابلی از زیبایی بینظیری برخوردار هستند. ترکیب کابلها با شیشه، منظرهای زیبا و جذاب را رقم میزند و میتواند شخصیت منحصربهفردی به ساختمان ببخشد. در این روش، به جای لولههای فلزی، برای نگه داشتن شیشهها از یک سری کابلهای ضخیم و محکم استفاده میکنند. اجرای نمای کابلی هم به محاسبات دقیقی نیاز دارد و علاوه بر آن، استحکام کلی بنا نیز باید بالا باشد. البته باید به این موضوع هم توجه داشت که معمولا قیمت تمام شده برای اجرای این روش، نسبت به سایر انواع شیشه اسپایدر بیشتر است، به همین دلیل افراد کمتر به سراغ اجرای نمای اسپایدر کابلی در پروژههای خود میروند.
نمای اسپایدر فین گلس
اگر بخواهیم به زبان ساده نمای اسپایدر فین گلس را معرفی کنیم، باید آن را مشابه نمای لولهای بنامیم؛ با این تفاوت که در نمای فین گلس، لولههای فولادی جای خودشان را به تیغه شیشهای مستحکم و زیبایی میدهند که در نهایت باعث افزایش زیبایی کلی نما خواهد شد. این تیغههای شیشهای مقاومت بسیار بالایی دارند و از این نظر میتوان آنها را با سازههای فولادی مقایسه کرد. نحوه اتصال این تیغهها به یکدیگر و به یراقآلات، نیازمند محاسبات دقیقی است که توسط مهندسان و متخصصان انجام میگیرد.
نمای کرتین وال چیست؟ مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی | قیمت اجرای نمای کرتین وال 1401
طراحی نما شیشه اسپایدر توسط کارووین
شرکت کارووین با سابقهای طولانی و درخشان در طراحی نمای ساختمان، آماده است تا انواع نماهای شیشهای را برای پروژههای مشتریانش طراحی و اجرا نماید. نمای شیشهای یکی از پیچیدهترین انواع نماهای ساختمانی است که طراحی و اجرای آن حتما باید توسط تیمهای متخصص و حرفهای انجام گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان درباره نمای اسپایدر میتوانید با کارشناسان ما در کارووین تماس حاصل فرمایید.
اجرای نما اسپایدر شیشه ای توسط کارووین
نما اسپایدر شیشه ای، با وجود زیبایی کمنظیر و ویژگیهای مثبت فراوانی که دارد، با سختیهای زیادی در اجرا مواجه است. به همین دلیل توصیه میکنیم که برای اجرای پروژههای خود حتما با تیمهای متخصص با سابقه درخشان در این حوزه همکاری کنید. چنانچه قبل از تصمیمگیری نیاز به مشاوره داشتید، میتوانید از طریق شمارههای درج شده در همین وبسایت، با کارشناسان کارووین تماس بگیرید و از راهنمایی آنها استفاده کنید.
قیمت نمای شیشه ای اسپایدر
قیمت نما اسپایدر شیشه ای، با توجه به پیچیدگیهایی که در طراحی و اجرا دارد، برای هر پروژه متفاوت است. اجرای این نوع نما روی هر ساختمان با ساختمان دیگر فرق دارد. با توجه به مساحت کلی نما، نحوه اجرای آن متفاوت خواهد بود. همچنین نوع شیشههای مورد استفاده و متریالی که به عنوان سازه پشتیبان مورد استفاده قرار میگیرد، قیمت را متفاوت میکند. بالاتر درباره انواع نماهای شیشه ای اسپایدر توضیح دادیم؛ اجرای هر کدام از این روشها دارای جزییات و نکات ریز بیشماری است که همه روی قیمت تمام شده پروژه تاثیرگذار هستند. در ضمن باید توجه داشت که هر چه مساحت کلی نما افزایش یابد، محاسبات اجرایی هم پیچیدهتر شده و حفظ استحکام نما دشوارتر خواهد بود. در نتیجه قیمت نمای اسپایدر افزایش پیدا میکند.
قیمت نما ترک اسپایدر
قطعات و اجزایی که در نمای اسپایدر مورد استفاده قرار میگیرند، عمدتا وارداتی هستند و از کشورهایی مثل چین و ترکیه وارد میشوند. طبیعتا به دلیل افزایش نرخ ارز، این قطعات قیمت بالایی دارند. اما شما میتوانید با متخصصان این حوزه درباره پروژه خود به مشاوره بپردازید تا مقرونبهصرفهترین متریال را برای اجرای اصولی سازه و نصب شیشهها به شما معرفی کنند. برای این کار میتوانید با کارشناسان ما در کارووین تماس بگیرید.
سنگ نما اسپایدر چیست؟
افرادی که به دنبال اجرای نمای سنگی برای ساختمان خود هستند، احتمالا نام سنگ نما اسپایدر را شنیدهاند. سنگ اسپایدر یک نوع سنگ مرمریت است که به دلیل وجود رگههای ریز شبیه به تار عنکبوت در آن، به این نام شهرت پیدا کرده است. این سنگ، هیچ ارتباطی با نما اسپایدر شیشه ای ندارد و صرفا به این دلیل آن را معرفی کردیم که ابهامی در این زمینه برای مشتریان عزیز بهوجود نیاید.
سوالات متداول درباره نما اسپایدر شیشه
در این مقاله درباره نمای اسپایدر و مزایا و معایب آن صحبت کردیم. در ادامه چند مورد از سوالات رایج کاربران درباره این نوع نمای شیشهای را مطرح میکنیم و بهطور مختصر به آنها پاسخ میدهیم. اگر شما هم سوالی در این رابطه دارید، میتوانید در بخش کامنتها مطرح کنید یا اینکه مستقیما از طریق شمارههای درج شده در سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید.
نما اسپایدر شیشه چیست؟
نمای اسپایدر نوعی نمای شیشه ای ساختمان است که در آن از فریمها و چارچوبهای فلزی استفاده نمیشود. سازههای پشتیبان در نمای اسپایدر، لولهها یا کابلهایی به شکل عنکبوت هستند که علت نامگذاری نمای اسپایدر هم دقیقا همین است.
قیمت نمای اسپایدر
نمای اسپایدر به شیوههای مختلفی اجرا میشود و عوامل متعددی در تعیین هزینه آن دخیل هستند. قیمت نمای اسپایدر با توجه به نوع سازه، سطح نما، متریال و نوع شیشه متفاوت خواهد بود. اطلاعات بیشتر در این زمینه را میتوانید در متن مقاله مطالعه بفرمایید.
سخن پایانی
در ساختمانهای امروزی که زیبایی و ایمنی حرف اول را میزند، استفاده از نمای شیک و مدرن اهمیت زیادی دارد. یکی از نماهای شیشهای زیبا و مستحکم که مزایای زیادی به همراه دارد، نمای اسپایدر است. در این نوع نمای شیشهای، خبری از فریمها و چهارچوبهای فلزی نیست و قطعات شیشهای، با استفاده از سازههایی از جنس لوله، کابل و گاهی هم تیغههای شیشهای به یکدیگر متصل میشوند. قیمت نمای اسپایدر در مقایسه با سایر نماهای ساختمانی رایج کمی بالاتر است، اما اگر زیبایی در اولویت قرار داشته باشد، نما اسپایدر شیشهای یکی از بهترین گزینهها خواهد بود.
چنانچه تمایل دارید که در پروژههای خود از نمای اسپایدر شیشهای بهره ببرید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی رایگان، از طریق شماره 02188086535 با کارشناسان کارووین تماس بگیرید.