استفاده از نمای خشک ساختمان به دلیل مزایایی که نسبت به نماهای ملاتی دارد، بسیار محبوب شده است. در این مقاله به معرفی انواع نما خشک میپردازیم و ویژگیهای مختلف آن را مورد بررسی قرار میدهیم. با «کارووین» همراه باشید.
یکی از اصلیترین بخشهای ساختمان که هم روی زیبایی آن تاثیرگذار است و هم از جنبه ایمنی و استحکام اهمیت پیدا میکند، نمای ساختمان است. به همین دلیل اجرای یک نمای زیبا و کاربردی برای ساختمان بسیار مهم خواهد بود. برای اجرای نمای ساختمان باید از متریالی استفاده شود که باکیفیت، زیبا و سبک باشد. استفاده از نمای خشک یکی از بهترین گزینههای برای دستیابی به تمام این ویژگیها است. نما خشک ساختمان یک قابلیت فوقالعاده است که ظاهر مدرن و زیبایی را برای ساختمان به ارمغان میآورد و مزایای زیادی به همراه دارد. در ادامه به معرفی کامل نما خشک ساختمان میپردازیم.
نمای خشک چیست؟
نمای خشک از زمانی مورد استفاده قرار گرفت که معماران و طراحان ساختمان تصمیم گرفتند برای نمای سازههای خود از متریالی مقاومتر و بادوامتر استفاده کنند. طبیعتا یکی از رایجترین موادی که به وفور در اختیار داشتند، سنگ بود. بنابراین میتوان گفت که اولین نماهای خشک بهصورت سنگی ساخته شدند. این نماها در برابر باد و باران بسیار مقاوم بودند و از نظر زیبایی نیز جلوه خاصی به بنا میدادند.
خرید و فروش انواع درب و قیمت پنجره دوجداره سال 1400 و 1401
امروز اما از متریال مختلفی برای نمای خشک ساختمانها استفاده میشود. شرکتهای معماری انواع نمای خشک را طراحی و تولید میکنند و از آن برای نمای بیرونی ساختمانها استفاده مینمایند. نمای خشک آجری و سنگی دو نمونه از متداولترین نماهای خشک هستند، اما در ادامه با انواع دیگری نیز آشنا میشویم.
مزایای نمای خشک
اصلیترین دلیل استفاده از نما خشک ساختمان، مزایای متعددی است که به همراه دارد. در ادامه به برخی از ویژگیهای مثبت این نوع نما اشاره میکنیم:
- مقاومت زیاد: نمای خشک در برابر شرایط آب و هوایی سخت، مقاومت زیادی دارد و در مقابل باد و باران کاملا مقاوم است. خطر سقوط نمای خشک تقریبا نزدیک به صفر است. ضمن اینکه با انواع شرایط آب و هوایی نیز سازگاری کامل دارد.
- وزن پایین: وزن نمای خشک در مقایسه با نماهای سنتی به مراتب کمتر است. این موضوع هم باعث کاهش وزن کلی ساختمان میشود و هم هزینه اجرای نما را کمتر میکند. در مواقع بروز حوادثی مانند زلزله هم ایمنی بیشتری را به همراه دارد.
- صرفهجویی در هزینهها: قیمت انواع متریال برای استفاده در نماهای خشک متفاوت است، اما اگر طول عمر این نماها را در نظر بگیریم، متوجه بهصرفه بودن آنها میشویم. عمر مفید نمای خشک حداقل دو برابر نمای سنتی است. ضمن اینکه هزینه ترمیم آن هم پایینتر خواهد بود.
- کاهش زمان اجرا: برخلاف تصور عمومی که وجود دارد، اجرای نمای خشک پیچیدگی کمتری در مقایسه با نماهای سنتی دارد و در زمان کوتاهتری انجام میشود.
- تنوع متریال مورد استفاده: افرادی که نمای خشک را برای ساختمان خود انتخاب میکنند، تنوع گستردهای از مواد مختلف را در اختیار خواهند داشت. از مصالحی مانند سنگ، آجر، چوب، فلز، کامپوزیت، شیشه و … میتوان برای اجرای نمای آجری استفاده کرد که هر کدام مزایای خودشان را به همراه دارند.
پارتیشن اداری ارزان؛ قیمت اجرای پارتیشن اداری 1401
معایب نمای خشک
در مقایسه بین نمای خشک و نمای سنتی، بدون تردید گزینه بهتر نمای خشک است. اما این روش معایب خاصی هم میتواند داشته باشد که عمده آنها به عدم رعایت اصول نصب و همچنین استفاده از متریال نامرغوب مربوط میشوند. در زیر به اصلیترین معایب نمای خشک اشاره میکنیم:
- نصب و اجرای این نوع نما به افراد متخصص و باتجربه نیاز دارد. در صورت عدم نصب اصولی، امکان بروز حادثه وجود خواهد داشت.
- در این روش چنانچه از متریال گرانقیمت استفاده شود، هزینههای اجرای آن افزایش خواهد یافت.
- عایقسازی در این روش بسیار مهم است و در صورت عدم توجه به این موضوع، مشکلات زیادی بهوجود خواهد آمد. برای مثال ممکن است رطوبت ناشی از بارش باران به درون نما نفوذ کند و باعث تخریب آن شود.
نحوه اجرای نمای خشک ساختمان
یکی از موضوعاتی که افراد زیادی درباره آن سوال میکنند، نحوه اجرای نمای خشک است. در پاسخ به این سوال باید گفت که هر کدام از این نماها، به شکل خاصی نصب میشوند. در روش سنتی، معمولا سنگها را با ملات و چسب سیمانی روی دیوار نصب میکنند. اما در روش نصب نما خشک ساختمان، سنگها و آجرها یا هر متریال دیگری را با استفاده از زیرسازیهای آلومینیومی و بدون ملات در جای خود قرار میدهند. این کار باعث میشود که امنیت و مقاومت نما بیشتر شود و خطر سقوط آن از بین برود.
توجه داشته باشید که در اجرای نمای خشک ساختمان، فاصله کمی بین دیوارها و نما وجود دارد. این فاصله میتواند به عنوان عایق حرارت و صدا عمل کند. اگر نمای خشک بهصورت اصولی اجرا شده باشد، میتوان این فاصله خالی را بهگونهای طراحی کرد که هوا داخل آن حبس شود. این روش برای مناطق خشک و سرد کاربرد دارد. اما در مناطق مرطوب و گرم، بهتر است که هوا داخل نما جریان داشته باشد.
انواع درب و پنجره ترمال بریک: بهترین قیمت پنجره آلومینیوم ترمال بریک 1401
تجهیزات نما خشک
برای نصب نمای خشک ساختمان از تجهیزات مختلفی استفاده میکنند. مهمترین جزء از نمای خشک، همان متریال اصلی است که میتواند سنگ، آجر، فلز، چوب یا هر چیز دیگری باشد. اما علاوه بر این متریال، به اتصالات هم نیاز داریم. اتصالات معمولا از جنس فلز و آلومینیوم هستند تا بتوانند مقاومت زیادی ایجاد کنند. در برخی از نماهای خشک به یک چهارچوب نیاز داریم که بتوان متریال مورد استفاده را داخل آن بهصورت ثابت قرار داد.
همچنین در برخی از نماهای خشک، از یک عایق بین نما و دیوار استفاده میشود تا جلوی تبادل حرارت یا عبور صدا گرفته شود. این عایق هم میتواند به عنوان یکی از تجهیزات نما خشک در نظر گرفته شود.
انواع نمای خشک
نماهای خشک دارای انواع مختلفی هستند. اما بهطور کلی میتوان آنها را به چند دسته تقسیمبندی کرد. نمای خشک سنگی، نمای خشک آجری، نمای سرامیکی، شیشهای، فلزی، کامپوزیت و حتی چوب از جمله نماهای خشک متداول در انواع ساختمانها هستند. در ادامه با سه مورد از رایجترین نماهای خشک بیشتر آشنا میشویم:
نمای خشک آجری
یکی از نماهای خشک که محبوبیت زیادی هم در بین افراد دارد، نمای آجری است. این متریال از زیبایی خاصی برخوردار است و جلوه متفاوتی به ساختمان میبخشد. از نظر ایمنی هم کیفیت آن کاملا مورد تایید است. ضمن اینکه در بیشتر موارد، هزینه نما خشک آجری نسبت به سایر متریالها مانند سنگ ارزانتر تمام میشود.
گفتنی است که نمای خشک آجری هم بدون ملات روی دیوار بیرونی ساختمان نصب میشود. در واقع برای قرار دادن این نما، از اتصالات مخصوص و چهارچوبهای فلزی استفاده میکنند. نصب این نوع نما به نسبت آسانتر است و وزن کمی هم دارد. تنوع رنگی نمای آجری نیز زیاد است و میتواند انواع سلایق را پوشش دهد.
نمای لوور چیست؟ صفر تا صد لوور آلومینیومی در نما ساختمان 1401
نما خشک سرامیک
سرامیکهای پرسلانی یکی از رایجترین مصالح برای اجرای نمای خشک هستند که نسبت به سرامیکهای معمولی از استحکام و زیبایی بیشتری برخوردار هستند. از مزایای استفاده از سرامیک به عنوان نمای خشک آن است که دوام بسیار بالایی دارند و پس از گذشت سالها، همچنان زیبایی و جلوه خود را حفظ میکنند.
با توجه به تکنولوژی که در پروسه ساخت سرامیک پرسلانی بهکار گرفته میشود، این مصالح در برابر فشار، دما و سایر عوامل محیطی بسیار مقاوم هستند. با توجه به آنکه در اجرای این نوع نما از ملات استفاده نشده و بهجای آن از چهارچوبهای آلومینیومی استفاده میکنند، امکان اجرای آن روی برجهای بسیار بلند هم وجود دارد.
نمای خشک سنگ
یکی از رایجترین متریالها برای اجرای نما خشک ساختمانی، سنگ است. از سنگ در روش اجرای سنتی هم استفاده میشود، اما در روش نمای خشک، از اتصالات فلزی برای نگه داشتن و فیکس کردن سنگها استفاده میکنند که ایمنی و زیبایی را ارتقا میبخشد. معمولا سنگهایی که در نمای خشک استفاده میشوند، ضخیمتر از سنگهای نمای سنتی هستند، چون اگر از سنگهای نازکی برای این کار استفاده شود، در هنگام سوراخ کردن (برای پیچ و مهره) ترک خواهند خورد. یکی دیگر از روشهای نصب سنگ نمای خشک، استفاده از پروفیلهای ریلی است.
انواع نمای شیشه ای و قیمت اجرا و طراحی شیشه نما
هزینه اجرای نمای خشک سنگ
عوامل متعددی وجود دارند که روی قیمت نمای خشک ساختمان تاثیر میگذارند. با توجه به اینکه چه متریالی را انتخاب میکنید و اینکه طرح دلخواه شما برای اجرای نما به چه شکلی است، قیمت نیز متفاوت خواهد بود. بهطور کلی عواملی مانند نوع متریال، شیوه اجرا، نوع ساختمان، طرح نما، ارتفاع ساختمان و … روی هزینه اجرای نمای خشک تاثیرگذار هستند.
جهت اطلاع از هزینه اجرای نمای خشک سنگ از طریق شماره 02188086535 میتوانید با کارشناسان ما در کارووین تماس حاصل فرمایید.
هزینه نصب خشک سنگ نما
همانطور که گفتیم، هزینه نصب با توجه به نوع پروژه شما متفاوت خواهد بود. این هزینه به عوامل زیادی بستگی دارد که در صورت تمایل، میتوانید از طریق تماس با کارشناسان آن، راهنمایی و مشاوره لازم را در این زمینه دریافت کنید.
نمای اسپایدر چیست؟ اجرا و قیمت شیشه اسپایدر 1401
آیا اجرای نما خشک توسط کارووین انجام می شود؟
شرکت کارووین پیشرو در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای خشک ساختمانی و مبتکر طرحهای خلاقانه در این حوزه است. مشتریان عزیز میتوانند با خیال آسوده پروژههای ساختمانی خود را به متخصصین کارووین بسپارند. جهت دریافت مشاوره در این حوزه و اطلاع از نحوه اجرای پروژه، حتما از طریق شماره 02188086535 با کارشناسان ما در تماس باشید.
قیمت آجر نما خشک
جهت اطلاع از قیمت انواع مصالح و متریال مورد استفاده در نمای خشک ساختمان میتوانید با کارشناسان شرکت کارووین تماس بگیرید. همچنین ما راهنماییهای لازم جهت دستیابی به بهترین نتیجه را به شما ارائه میدهیم.
سوالات متداول در مورد نمای خشک ساختمان
در این مقاله به معرفی کامل نما خشک ساختمان پرداختیم و انواع آن را نام بردیم. در زیر به چند مورد از سوالات متداول کاربران در همین زمینه اشاره میکنیم و بهطور خلاصه به آنها پاسخ میدهیم. اگر شما هم سوالی داشتید، میتوانید از طریق شمارههای ذکر شده در همین وبسایت، با کارشناسان ما در تماس باشید.
منظور از نمای خشک چیست؟
نمای خشک در واقع نوعی نمای مدرن ساختمانی است که در آن از هیچ نوع ملاتی برای نصب کردن مصالح استفاده نمیشود. در این روش، سنگ، آجر، چوب، شیشه یا هر نوع متریال دیگری که مورد استفاده است را از طریق اتصالات و چهارچوبهای فلزی به دیوار متصل میکنند.
انواع نماهای خشک ساختمان کدامند؟
تنوع نماهای خشک ساختمان بسیار زیاد است. از مصالح مختلفی مانند سنگ، چوب، فلز، شیشه، کامپوزیت، آجر و ... برای اجرای این نوع نما استفاده میشود.
هزینه اجرای نما به صورت خشک چقدر است؟
هزینه اجرای نما خشک ساختمان به عوامل متعددی بستگی دارد. اینکه از چه متریالی در نمای خشک استفاده شود و اینکه طراحی کلی نما به چه صورتی باشد، روی قیمت آن تاثیرگذار خواهد بود. جهت اطلاع از هزینهها دقیق پروژه خود میتوانید با ما از طریق شماره 02188086535 تماس حاصل فرمایید.
نمای کرتین وال چیست؟ مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی | قیمت اجرای نمای کرتین وال 1401
سخن پایانی
قبل از ابداع روش نمای خشک، از ملات و چسب برای نصب نمای بیرونی ساختمانها استفاده میشد. این روش دوام زیادی ندارد و امنیت آن نیز پایین است. اما در اجرای نما خشک ساختمان به اصولی توجه میشود که هم امنیت مورد نیاز را تامین میکند و هم زیبایی خاصی به ظاهر ساختمان میبخشد. شرکت کارووین به عنوان یکی از پیشگامان در حوزه طراحی و اجرای نما خشک آماده است تا پروژههای شما عزیزان را به بهترین و بهصرفهترین شکل ممکن اجرا کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.